Stranka slobode i pravde: Grčić da kaže za koje poslovne partnere radi Zorana Mihajlović

Beta 12.01.2022

Stranka slobode i pravde (SSP) pozvala je danas Milorada Grčića koji je, kako je ocenila, godinama kao izbor predsednika države Aleksandra Vučiča nezakonito bio vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) da pojasni prvo javnosti, a onda i nadležnim organima, za koje poslovne partnere radi ministarka energetike Zorana Mihajlović, ko od toga ima koristi i da li je optužuje za konkretna krivična dela.

"Vučićev direktor EPS-a javno je priznao da će se elektroenergetski sistem raspasti za tri meseca i da nas očekuje energetska "smrt", kako je rekao, i to zbog Zorane Mihajlović", navela je SSP u saopštenju.

Dodaje se da je "svima jasno da su i Grčić i Zorana Mihajlović pod direktnom kontrolom Aleksandra Vučića i da su svi zajedno direktno odgovorni za elektroenergetsku ugroženost zemlje".

Vršilac dužnosti direktora EPS-a Milorad Grčić je u pismenoj ostavci na tu dužnost, kako su danas preneli mediji, naveo da je, ukoliko Zorana Mihajlović ostane na čelu Ministarstva rudarstva i energetike duže od tri meseca, ako bude vodila to ministarstvo i jedan jedini dan posle izbora, elektroenergetski sistem je osuđen na smrtnu kaznu, na potpunu propast.

"Gospođa Mihajlović radeći za svoje mentore iz zapadnih ambasada i svoje poslovne partnere, ne uništava samo jedno od najvažnijih ministarstava, ona potpuno razgrađuje naš celokupni elektroenergetski potencijal i uništava taj sektor, koji je srce naše države", istakao je Grčić.

(Beta, 01.12.2022)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »