SRS: Izađimo na referendum o promeni Ustava i zaokružimo 'ne' jer ne prihvatamo diktat EU (VIDEO)

Beta 13.01.2022

Srpska radikalne stranka (SRS) pozvala je danas sve građane Srbije da izađu na referendum o promeni Ustava 16. januara, da zaokruže "ne" i tako pokažu da ne prihvataju diktat iz Evropske unije (EU).

"Pokažimo time Evropskoj uniji i sadašnjem režimu da smo sposobni da sami donosimo zakone i Ustav", rekao je potpredsednik SRS Miljan Damjanović na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, prihvatanjem diktata da se promeni Ustav dokaz je da je Srbija u položaju banana države, bez suverenosti, izjašnjavanjem protiv građani će poručiti da Srbija ima dostojanstvo.

On je rekao i da oni koji su građane pozvali na bojkot referenduma time govore da bi "jednog dana, ako ne daj Bože, dođu na vlast takođe ispunjavali sve uslove koji nam stižu iz EU, sa Zapada".

"Pozivanjem na bojkot dokazuju da ne žele da se suprotstave onima koji nam diktate isporučuju, da nisu spremni da vode državu u interesu građana. Očekujem da ovaj referendum neće proći i pozivam sve građane da izađu na referendum i zaokruže 'ne'", naglasio Damjanović.

(Beta, 01.13.2022)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »