SRS traži od vlasti da ne prihvata ustupke pred izaslanicima EU i SAD

Beta 31.01.2022

Srpska radikalna stranka (SRS) pozvala je danas vlasti da dalje pregovore o rešavanju "problema u Autonomnoj pokrajini Kosovo i Metohija" uslove formiranjem Zajednice srpskih opština (ZSO) "striktno po uslovima dogovorenim 2013. godine".

U saopštenju povodom posete specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslava Lajčaka i zamenika pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijela Eskobara (Escobar), radikali su upozorili vlasti da "ne smeju prihvatiti nikakve ustupke".

"Beograd je u međuvremenu ispunio sve odredbe takozvanih Briselskih sporazuma a Priština uporno odbija formiranje Zajednice srpskih opština. ZSO je uslov preko kojeg se ne sme preći a neki novi modeli koje najavljuju Lajčak i Eskobar sigurno neće biti u korist Srba i zato ih Beograd mora ignorisati", ocenili su radikali.

Lajčak i Eskobar razgovaraće danas i sutra u Prištini sa kosovskim rukovodstvom i liderima političkih partija o ubrzanju dijaloga sa Beogradom a na istu temu će od 2. do 4. februara u Beogradu razgovarati sa zvaničnicima Srbije.

(Beta, 01.31.2022)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »