Tepić: Na parlamentarnoj listi Ujedinjene Srbije i Marija Lukić iz Brusa i Milan Jovanović iz Grocke (VIDEO)

Beta 02.02.2022

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je danas da joj je čast što će predvoditi parlamentarnu listu Ujedinjene Srbije na kojoj će biti "eminentne ličnosti i najhrabriji opozicionari" koji se godinama bore, među kojima su Marija Lukić iz Brusa i novinar Milan Jovanović iz Grocke.

Tepić je na konferenciji za novinare u Medija centru rekla da će profesor Vladeta Janković biti kandidat Ujedinjene Srbije za gradonačelnika Beograda, a da će nekadašnji načelnik generalštaba Zdravko Ponoš biti zajednički kandidat za predsednika Srbije.

"Ujedinjena opozicija Srbije će na izborima 3. aprila pobediti. Ujedinjena Srbija može da ozdravi i oporavi Srbiju. Aleksandar Vučić temelji svoju vlast na sili, mržnji, prinudama i prisilama. Vlast ne poštuje nikog, građane, javna i individualna prava i slobode, i znamo da svakodnevno sa dubokim prezirom iskazuje svoj odnos prema demokratiji", rekla je Tepić.

Ona je navela da su se "Vučić i njegova stranka, kao i druge partije kojima upravlja, pripremili da i ove izbore pokradu", što im neće dozvoliti.

"Od 2012. nemamo slobodne i fer izbore, od 2012. nemamo slobodu i pravdu u Srbiji. Zato moramo da menjamo sistem, moramo da oporavimo državu u kojoj vlada bezvlašće", rekla je Tepić.

Odgovarajući na pitanje novinara o očekivanjima u predizbornoj kampanji, Tepić je rekla da je "antipropaganda" protiv opozicije "brutalna" i da očekuje da ta kampanja pred izbore bude još "brutalnija".

"Naš cilj je da prođemo celu Srbiju da dođemo do svakog čoveka. I da zajedno sačuvamo izbornu volju", kazala je Tepić i rekla da postoje dokazi kako režim Aleksandra Vučića već sada priprema izbornu krađu.

Prema njenim rečima građani mogu da očekuju, ukoliko Ujedinjena Srbija pobedi na izborima, usvajanje zakona o specijalnom antikorupcijskom tužiocu i uspostavljanje posebne tužilačke policije, zakon o poreklu imovine i lustracioni zakon.

Kandidat za predsednika Srbije Zdravko Ponoš je rekao da će se kao predsednik zalagati za Srbiju "u kojoj se ne mrzimo nego se poštujemo, čak i kad se ne slažemo, iz koje se ne odlazi sa kartom u jednom smeru i u kojoj zdravlje nije luksuz, a obrazovanje forma".

Ponoš je rekao da bi mu bilo "zadovoljstvo" da u televizijskom duelu razgovara sa Aleksandrom Vučićem i da pokaže pred očima javnosti da je moguće "razgovarati koristeći pristojan rečnik i normalan ton".

Ceo video materijal možete preuzeti OVDE.

(Beta, 02.02.2022)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »