SRS: Zaposlenima u javnom sektoru dati ugovore za stalno da se oslobode pritisaka na izborima

Beta 04.02.2022

Srpska radikalna stranka (SRS) saopštila je danas da svi zaposleni na određeno vreme u državnoj upravi, lokalnim samoupravama i javnim preduzećima treba da, pre raspisivanja predstojećih izbora dobiju ugovore o stalnom zaposlenju kako bi se "veliki broj ljudi" oslobodio pritisaka i ucena na izborima.

"Zapošljavanje na određeno vreme je višestruki problem. Zaposleni nemaju nikakvu sigurnost da će i narednog dana biti na poslu, ne mogu uzimati kredite za rešavanje svakodnevnih životnih problema, mladi ne mogu rešavati stambena pitanja jer ne mogu dobiti kredit za kupovinu stana i sve to svakako utiče i na efekte rada", navela je SRS u saopštenju.

SRS je dodala da je model zapošljavanja na određeno vreme prisutan odavno, ali da je poslednjih nekoliko godina "dostigao svoj vrhunac".

"Vlast koristi zaposlene na određeno vreme za obezbeđivanje takozvanih kapilarnih glasova za izbore. Predstavnici vlasti zaposlenima nude obećanje o trajnom zaposlenju odmah posle izbora, ali pod uslovom da obezbede određeni broj glasova. Što je najgore, zaposleni svoju obavezu ispuni, a poslodavac zaboravi na dato obećanje", istakla je SRS.

(Beta, 02.04.2022)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »