Stamatović uputio čestitku povodom Dana boraca Republike Srpske

Beta 14.02.2022

Predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović čestitao je danas bivšim pripadnicima Vojske Republike Srpske (VRS) 14. februar, Dan boraca RS.

Stamatović je u čestitki naveo da su borci VRS "u oslobodilačkom ratu, štiteći konstitutivnost, identitet i opstanak srpskog naroda u BiH, stvorili Republiku Srpsku" i da "kao i svi borci iz Srbije, zaslužuju najveće poštovanje i priznanje".

Ocenio je da bi vlasti u Srbiji i u RS trebalo "više pažnje da posvete ostvarenju socijalnih i drugih prava svih boračkih kategorija stanovništva", prenela je Zdrava Srbija.

"Srpski narod, učesnici srpskih otadžbinskih ratova devedesetih i borci sa obe strane Drine su jedno a osim zajedničke istorije, ta povezanost se ogleda i u porodičnim, ekonomskim, kulturnim, sportskim i svim ostalim vezama koje su uvek postojale i postoje i danas", naveo je Stamatović koji je i predsednik opštine Čajetina.

On je pozvao boračka udruženja u RS da se obrate toj lokalnoj samoupravi radi razmatranja različitih oblika saradnje, od kako je rekao, oporavka boraca na Zlatiboru do zajedničke organizacije kulturnih i sportsko-turističkih manifestacija.

(Beta, 02.14.2022)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »