Vladimir Kostić, Rodoljub Šabić i Rade Panić među poznatima koji su podržali koaliciju Moramo

Beta 17.02.2022

Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Vladimir Kostić, bivši poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić i predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Rade Panić neke od javnih ličnosti koje su potpisom za izborne liste podržale zeleno-levu koaliciju Moramo, saopšteno je danas.

Kako se navodi u saopštenju te koalicije, Moramo su potpisom podržali i novinar Galeb Nikačević, glumica Katarina Žutić, arhitekta i urbanistkinja Iva Čukić, Radina Vučetić sa Filozofskog fakulteta u Beogradu, Dušan Spasojević sa Fakulteta političkih nauka, profesorka Elektrotehničkog fakulteta u penziji Srbijanka Turajlić i drugi.

Naveli su i da prikupljanje podrške za pokret Ne davimo Beograd, u okviru koalicije Moramo, protiče "sa velikim optimizmom i u dobroj atmosferi" na 13 lokacija u Beogradu, kao i da je na tim lokacijama primetan "veliki broj građana, ali da čekanja nisu velika".

"Raduje nas veliki odziv građana koji nam daju podršku. Prema istraživanjima, u ovom trenutku ta podrška je u Beogradu preko 13 procenata, a uvereni smo da od našeg grada možemo napraviti dobar, solidaran, održiv i zeleni grad. Vidimo se na izborima 3. aprila", naveo je je Dobrica Veselinović, kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije Moramo.

Koaliciju Moramo čine Otvorena građanska platforma Akcija koju predvodi stranka Zajedno za Srbiju, pokret Ne davimo Beograd i pokret Ekološki ustanak.

(Beta, 02.17.2022)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »