Fondacija za otvoreno društvo demantovala da je finansirala Kreni-promeni i Manojlovića

Beta 17.02.2022

 Fondacija za otvoreno društvo, čiji je osnivač američki biznismen Džordž Soros, demantovala je danas navode da je finansirala proteste ispred Palate Srbija 15. februara i navela da do sada nije finansijski podržavala aktivnosti pokreta Kreni-promeni ili direktora za kampanje tog pokreta Sava Manojlovića.

Kako se navodi u saopštenju te Fondacije objavljene na njihovom sajtu, oni su u prethodnih godinu dana za unapređenje životne sredine odobrili oko 500.000 evra za organizacije građanskog društva, ali i lokalne samouprave u Srbiji.

"Pored toga, Fondacija je obezbedila sredstva za nabavku solarnih panela za škole u dve jedinice lokalne samouprave u saradnji sa ministarstvom rudarstva i energetike", navodi se u saopštenju.

Istakli su da Fondacija ostaje otvorena za saradnju sa organizacijama građanskog društva, organima javne vlasti i poslovnim sektorom na unapređenju životne sredine i tranziciji ka ekološki održivom društvu u Srbiji.

"Fondacija za otvoreno društvo (Soros) zvanično demantovala da je ikada finansirala Kreni - Promeni ili mene. Finansirali su vlast", naveo je Manojlović na svom Tviter profilu, komentarišući saopštenje Fondacije.

(Beta, 02.17.2022)

Beta »

Politika, najnovije vesti »