Ministarka pravde Srbije s Žofreom o usklađivanju zakona s promenama Ustava

Beta 22.02.2022

 Ministarka pravde Srbije Maja Popović razgovarala je danas sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji ambasadorom Emanuelom Žofreom o aktivnostima iz Revidiranog akcionog plana za Poglavlje 23 u pristupnim pregovorima, a posebno o radu na setu pravosudnih zakona koji treba da budu usklađeni sa Ustavom.

Kako je saopštilo Ministarstvo pravde, Popović je zahvalila Evropskoj uniji na podršci koju godinama unazad pruža Srbiji i tom resoru u pogledu jačanja kapaciteta institucija nadležnih za sprovođenje aktivnosti iz ovog akcionog plana za Poglavlje 23, a tema sastanka bilo je i unapređenje saradnje posredstvom buduće projektne podrške.

Ambasador Žofre čestitao je Srbiji na ustavnim reformama i izrazio nadu za daljom pravovremenom i efikasnom primenom i usklađivanjem relevantnog zakonodavstva, u bliskoj saradnji sa Venecijanskom komisijom i procesom konsultacija sa zainteresovanim stranama.

Žofre je ponovio da Evropska unija podstiče Srbiju da ubrza reforme u oblasti pravosuđa i borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, da su vladavina prava i nezavisnost sudstva izuzetno važni za Srbiju i njen proces pristupanja i ponovio da će EU nastaviti da pruža podršku Srbiji na tom putu.

(Beta, 02.22.2022)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »