Mihailović (NADA): Dok traje sudski spor nastupamo pod starim imenom Za Kraljevinu Srbiju

Beta 26.02.2022

Nosilac liste za beogradske izbore koalicije NADA Vojislav Mihailović izjavio je danas da Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), koji je deo koalicije i čiji je on predsednik, neće moći da koristi to ime dok je u toku sudski spor i da će nastupati sa starim imenom "Za Kraljevinu Srbiju".

"Iako je sve na našoj strani, nećemo da upotrebljavamo ime dok ne dobijemo rešenje", rekao je Mihailović novinarima kod beogradske Kalenić pijace.

On je naglasio da ta stranka ne želi da dozvoli zloupotrebu imena, kao i da zabunu pravi drugi deo POKS-a, koji predvodi Žika Gojković.

"Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu svi dokumenti su dostavljeni. Legalna odluka, većina iz Predsedništva, legitimna stranačka Skupština i sad iz nekih razloga Ministarstvo ne odbija da smo mi u pravu, nego čeka rešavanje koje treba da im pošalje tužilaštvo iz Sombora po našoj krivičnoj prijavi, jer su oni pravili neki lažni pečat i to im nedostaje da bi oni tobož doneli odluku", kazao je Mihailović.

Istakao je da su u petak predali svu dokumentaciju sa zahtevom za obaranje izborne liste tog dela POKS-a, kao i da će o tom pitanju morati da se oglase i sud i Republička izborna komisija (RIK).

Vojislav Mihailović izabran je početkom godine za novog predsednika POKS-a, što bivši predsednik te stranke Žika Gojković ne priznaje. Mihailović predvodi deo POKS-a koji je u koaliciji NADA, dok je deo okupljen oko Gojkovića deo Patriotskog bloka sa pokretom Dveri.

(Beta, 02.26.2022)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »