Novaković u Kikindi: Vučić nema većinu u Srbiji, opoziciono raspoloženje je većinsko

Beta 07.03.2022

 Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković izjavio je danas u Kikindi da je "potpuno jasno" da predsednik Srbije Aleksandar Vučić "nema većinu u Srbiji" i da je "opoziciono raspoloženje većinsko".

"Potrebno je da kroz kampanju animiramo i motivišemo opozicionu većinu da izađe na izbore 3. aprila", rekao je Novaković u razgovoru sa građanima Kikinde.

Kako je saopštila Narodna stranka, Novaković je istakao da dobro uređeno društvo počiva na zakonima i institucijama, a "ne na volji i zlovolji jednog čoveka".

"Utoliko će na narednim izborima građani birati ne između različitih ideoloških orijentacija, nego će birati između civilizovane vlasti, kakvu želi da uspostavi lista 'Ujedinjeni za pobedu Srbije', i sadašnjeg stanja u kojem je država suspendovana i u kojem vlada samo jedan čovek", naveo je Novaković.

Novaković je Kikinđanima rekao da će kao poslanik iz Novog Sada biti "glas nezadovoljstva ne samo Novosađana, nego i cele Vojvodine".

"U narednom periodu hrana i energija će biti još važniji nego danas i stabilnost celog društva će zavisiti od njih. Srbija je agrarna država, a unutar nje Vojvodina učestvuje sa najvećim udelom izvoza poljoprivrednih proizvoda. Najveći energetski potencijal Srbije nalazi se u Vojvodini, što će takođe opredeliti ekonomsku stabilnost cele države", dodao je Novaković.

"Vlast u Kikindi se, međutim, kao i u celoj Vojvodini, ne vodi interesima građana i države, nego je umešana u težak kriminal na koji građani s pravom ukazuju", rekao je Novaković.

Novaković je kao jedan od primera kriminala i korupcije u Kikindi naveo cenu gradnje nove pijace, površine 3.000 kvadratnih metara, koja je iznosila čak tri miliona evra, odnosno 1.000 evra po kvadratnom metru.

"Podsećam da je prosečna cena kvadratnog metra stambenog prostora u Kikindi 600 evra, što znači da je lokalna vlast investirajući tri miliona evra u pijacu ukrala ogroman deo tog novca", zaključio je Novaković.

(Beta, 03.07.2022)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »