PUPS: Penzioneri oberučke prihvatili redovne i sigurne penzije

Beta 10.03.2022

Predsednica Gradske organizacije penzionera Beograda i prva na listi Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUS) za beogradske izbore Ružica Belanović ocenila je danas da su beogradski penzioneri "oberučke prihvatili redovne i sigurne penzije, kao i nastojanje da one prate plate".

Kako se navodi u saopštenju PUPS-a, Belanović je na predizbornom skupu u Grockoj rekla da su penzioneri prihvatili i sve vidove pomoći od namirnica, lekova, odlazaka u banje, kao i kulturne i sportske sadržaje.

"To je ono što čini društveni standard penzionera i što očekujemo da se nastavi i to uvećano jer, budimo iskreni, to nam učvršćuje poverenje u vlast ali i u spremnost društva u celini da se najstariji uvaže", kazala je Belanović.

Na skupu je, kako se navodi u saopštenju, istaknuto da se tekovine PUPS-a koje se odnose na penzionere Grada Beograda, a pre svega besplatan gradski prevoz za starije od 65 godina, "moraju sačuvati".

Na skupu je ukazano i da beograđani stariji od 65 godina, koji nemaju penziju ni bilo koja druga primanja "željno iščekuju" da se predlog lidera PUPS-a Milana Krkobabića o uvođenju socijalne garantovane penzije realizuje.

Predsednik opštinskog odbora PUPS Grocka Vojislav Đorđević rekao je na skupu da je "Grocka uz PUPS i penzioneri i poljoprivrednici, a da je PUPS uz predsednika Srbije Aleksandra Vučića".

Koordinator Gradskog odbora PUPS-a i nekadašnji gradski sekretar za socijalnu zaštitu Vladan Đukić podsetio je na tekovine PUPS-a i izjavio da su one "polazište za poboljšanje položaja penzionera u narednom periodu - besplatan gradski prevoz za sve starije od 65 godina, 13. penzija, opštinski klubovi za penzionere, dnevni centri za najstarije, adekvatan broj gerontodomaćica i drugo".

U saopštenju se navodi da PUPS i njihov predsednik Milan Krkobabić "uživaju puno poverenje penzionera u spremnost da podrže državotvornu politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića".

(Beta, 10.03.2022)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »