"Ukrajinci, Rusi i Belorusi, ako možete da bežite - bežite. Kuda? U Srbiju, njihov narod je prošao kroz sve što vi sad doživljavate"

Blic 12.03.2022
"Ukrajinci, Rusi i Belorusi, ako možete da bežite - bežite. Kuda? U Srbiju, njihov narod je prošao kroz sve što vi sad…

"Ovo je video za ljude iz Ukrajine, Rusije i Belorusije koji razmišljaju da napuste svoje zemlje ili za one koji su to već uradili, a interesuje ih da li je Srbija jedna od dobrih zemalja u koju bi mogli da odu", započeo je Erik Mut, Kanađanin, koji više od deceniju živi u Beogradu. Trenutno se nalazi na Tajlandu i odlučio je da objavi video podrške ljudima iz ratom zahvaćenih područja, koji je privukao veliku pažnju korisnika Jutjuba sa ovih prostora.

Videvši da je situacija sa ruskom invazijom na Ukrajinu izmakla kontroli želeo je da se obrati Rusima, Belorusima i Ukrajincima i ponudi pomoć, ukoliko se odluče da izbegnu u Srbiju. I, čini se, ima i lični razlog za to. "Ja sam jednu četvrtinu Ukrajinac i ne želim da ulazim u politiku, ali ono što podržavam jeste ljude koji beže iz ratne zone. Ako ste u zemlji koja oseti posledice rata ili sankcija i možete da odete - idite! Četvrtina moje porodice je otišla iz

Pročitajte još

Ključne reči

Komentari

Vojvodina, najnovije vesti »