Vojislav Šešelj (SRS) delio besplatno svoje knjige na gradskom trgu u Čačku (VIDEO)

Beta 15.03.2022

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj delio je danas besplatno svoje knjige na gradskom trgu u Čačku i razgovarao sa građanima.

Predsednik Okružnog odbora Moravičkog okruga SRS Dane Aničić rekao je novinarima da se SRS zalaže za očuvanje Kosova u sastavu Srbije, saradnju sa Rusijom i evroazijsku integraciju, saradnju sa svim evropskim zemljama na ravnopravnim osnovama i za socijalnu pravdu.

On je rekao da je ta stranka podržala kandidaturu aktuelnog predsednika Srbije Aleksandra Vučića na predstojećim predsedničkim izborima zato što nije uveo sankcije Rusiji zbog rata u Ukrajini i što je obećao da neće nikada priznati nezavisnost Kosova.

"To su dva osnovna razloga što smo podržali Vučića na predsedničkim izborima, da bi uspeo da pobedi u prvom krugu i da ne bi došlo do drugog kruga u kome bi prozapadne stranke mogle da se udruže i ko zna šta bi se onda desilo posle 3. aprila, da li bi se izbori uopšte završili ili bi bio haos u Srbiji", rekao je Aničić.

On je istakao da SRS nastupa na parlamentarnim izborima samostalno i da je njen kandidat za premijera predsednik stranke Vojislav Šešelj.

Aničić je izrazio uverenje da će SRS imati poslanike u budućoj Skupštini Srbije i dodao da bi u tom slučaju bila spremna da bude i konstruktivna opozicija i da, kako je rekao, preuzme odgovornost i budu deo vladajuće koalicije.

"Naravno u tom dogovoru bi uvek tražili da predsednik SRS Vojislav Šešelj bude premijer Srbije", rekao je Aničić.

SRS je od 10 do 12 časova prikupljala potpise na gradskom trgu u Čačku za peticiju protiv "gej brakova".

CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE:

(Beta, 03.15.2022)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »