Od ubice do ratnog zločinca i hulje: Bajden je nekoliko puta uvredio Putina, a poslednja uvreda povlači pitanje - da li će ruskog lidera goniti hag?!

Blic 18.03.2022
Od ubice do ratnog zločinca i hulje: Bajden je nekoliko puta uvredio Putina, a poslednja uvreda povlači pitanje - da li će…

Pošto je predsednik SAD Džo Bajden prvi put javno nazvao predsednika Rusije Vladimira Putina ratnim zločincem ceo svet se pita da li će Putina goniti stalni Međunarodni krivični sud u Hagu? Pogotovo što britanska šefica diplomatije Liz Tras tvrdi da postoje “veoma jaki dokazi” da je ruski predsednik zločinac. Ipak, analitičari za “Blic” ocenjuju da je to nerealno dok je Putin na vlasti u Rusiji.

Da su odnosi Vašingtona i Moskve trajno narušeni pokazuju i najnovije teške optužbe koje je Bajden uputio na račun Putina. Naime, američki predsednik je na pitanje novinara o Putinu dva puta odgovarao. Bajden je prvobitno rekao "ne" kada su ga pitali da li je Putin ratni zločinac, ali se odmah vratio grupi novinara da razjasni šta je pitano. Na ponovno pitanje da li je Putin bio ratni zločinac, odgovorio je potvrdno. - On je ratni zločinac – naglasio je Bajden.

Pročitajte još

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »