Od juga Italije do severa Skandinavije, ali najlepše je u vojvodini: Danila je opčinio šmek subotičkih ulica, a on sa ćerkama sve to vraća gradu na najlepši način!

Blic 29.04.2022
Od juga Italije do severa Skandinavije, ali najlepše je u vojvodini: Danila je opčinio šmek subotičkih ulica, a on sa…

Betovenova "Mesečeva sonata", Paganinijev "Kantabile", "Šanson de solveđ" Edvarda Griga, "Bakarola" Žaka Ofenbaha, Intermeco iz "Kavalerije Rustikane" pa i starogradska "O jesenjske duge noći", Čardaš i "Marš na Drinu" Stanislava Biničkog kada se slušaju tik do šest Korintskih stubova Narodnog pozorišta, okruženi grandioznom Gradskom kućom i palatama imaju posebnu čar.

Drugačiju nego u koncertnim dvoranama, ali jednako svečanu i gracioznu. Subotičanima ih je doneo violinista Danilo Anđelković, koji već više od deceniju radi kao ulični svirač, a ovih dana društvo su mu pravile ćerke Lana (14) na violini i Sofija (12) na klaviru. Danilo je profesor violine a kao ulični svirač počeo je upravo u Subotici. Napustio je posao u školi u Novom Kneževcu, a preko Tise, Srpskog Krstura i Banatskog Aranđelova, pre tačno jedanaest godina došao

Pročitajte još

Ključne reči

Vojvodina, najnovije vesti »