Vučević: Brzu prugu Novi Sad-Beograd već koristilo više od 280 hiljada ljudi; Moramo da vodimo računa o finansijskoj stabilnosti grada

RTV 29.04.2022  |  RTV
Vučević: Brzu prugu Novi Sad-Beograd već koristilo više od 280 hiljada ljudi; Moramo da vodimo računa o finansijskoj…

NOVI SAD - Kako će Novi Sad izgledati u narednom periodu, šta je urađeno i koji su infrastrukturni projekti u toku, kao i koliko će finansijska kriza, ali i događaji na istoku Evrope iskomplikovati buduće projekte? Na ova, ali i druga pitanja odgovarao je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada u emisiji „Grad i mi“ na RTV1. Četvrti gradski most, infrastruktura, uređivanje saobraćaja i povećanje broja parking mesta, svakako su prioriteti grada u narednom periodu.

Na konstataciju da se u Novom Sadu gradi na veliko i da su primetne saobraćajne gužve zbog infrastrukturnih radova, gradonačelnik Vučević kaže da je to istina, ali da je to i neophodno kako bi se grad dalje razvijao. Pre nedelju dana objavljeno je da je 250 hiljada putnika koristilo brzu prugu. To je izuzetan broj i pokazatelj koliko će Novi Sad profitirati od ove brze pruge. „Upravo mi je javljeno da je 280 hiljada ljudi prevezeno do danas. To je neverovatan broj.

Pročitajte još

Ključne reči

Vojvodina, najnovije vesti »