Dveri: Odluku o uvođenju sankcija Rusiji da donesu građani na referendumu

Beta 13.05.2022

Pokret Dveri ocenio je danas da o eventualnom uvođenju sankcija Rusiji treba da odluče građani na referendumu i da pravo na donošenje takve odluke nemaju predsednik države ni tehnička vlada.

Predsednik Dveri Boško Obradović pozvao je sve političke činioce u Srbiji da se "pre izbora bilo kakve sledeće vlade Srbije" odgovori na, kako je ocenio, najvažnije pitanje: kakva je spoljno-politička orijentacija Srbije i da li će uvesti sankcije Rusiji.

On je ispred zgrade vlade Srbije kazao da nijedna politička opcija pre izbora 3. aprila nije iznela stav da se zalaže za uvođenje sankcija, kao i da bi iznošenja takvog stava u budućnosti napravilo novu podelu na političkoj sceni.

Obradović je dodao da političkih figura koje podržavaju uvođenje sankcija Rusiji ima i u vlasti i u opoziciji i ocenio da će nova vlada biti formirana prema tome da li većinu u skupštini imaju oni poslanici koji su protiv ili oni koji su za uvođenje sankcija.

"Jedino pošteno rešenje ove dileme, pošto se već pre izbora niko nije izjasnio za uvođenje sankcija Rusiji, onda nikakvog uvođenja sankcija Rusiji ne sme ni da bude - jer niko to nije obećao u svom predizbornom programu, to bi bila teška prevara birača", rekao je lider Dveri.

(Beta, 05.13.2022)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »