Pošta Srbije: U čast maratona i specijalno izdanje poštanskih maraka (VIDEO)

Beta 13.05.2022

Pošta Srbije predstavila je danas specijalno izdanje prigodnih poštanskih maraka "35. Beogradski maraton".

To javno preduzeće je pokrovitelj sportskog događaja koji će se održati u okviru maratona kao jedna od glavnih takmičarskih trka, biće u nedelju, 15. maja, pod nazivom "Pošta Srbije Štafetni polumaraton".

Ugovor o pokroviteljstvu potpisali su danas v.d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević i direktor Beogradskog maratona Darko Habuš."Pošta Srbije velika je porodica sa 15.000 zaposlenih i društveno-odgovorna kompanija koja posebnu pažnju poklanja promociji sporta, fizičke aktivnosti i zdravih stilova života", rekao je Đorđević na konferenciji za novinare u Skupštini Beograda.

Istakao je da je, pored zadovoljstva i dužnost Pošte da bude prisutna na ovom prestižnom sportskom događaju, da podrži ciljeve manifestacije i pozove na bavljenje sportom.

"Zajedno ćemo poslati jednu od najlepših razglednica iz prestonice, dok će na

poštanskim markama ostati zabeležen ovaj važan jubilej Beogradskog maratona, njegova

popularnost i značaj", rekao je Đorđević.

Specijalne marke moći će da se kupe na štandu Pošte Srbije na samom događaju u nedelju, dok će se zajedno sa tematskim razglednicama i drugim poštanskim proizvodima naći u ponudi na prodajnom štandu Pošte Srbije u tržnom centru "Galerija" danas i u subotu 14. maja.

Pored standardnih načina za onlajn kupovinu na sajtu https://efilatelija.posta.rs/, moći će da se kupe i u specijalizovanoj prodavnici u Takovskoj 7 i na šalterima u poslovnicama pošta.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić istakao je da je Srbija "zemlja koja voli da se takmiči u sportu i pomera granice".

On je na konferenciji za novinare rekao da će Srbija u narednih mesec dana biti domaćin velikih sportskih događaja među kojima su i Final Four (Fajnal four), Svetski kup u veslanju i Svetsko prvenstvo u ronjenju na dah.

Jubilarni 35. Beogradski maraton održaće se posle dve godine pauze, a maraton i polumaraton biće dugi 42 i 21 kilometar.

Ambasador ovogodišnjeg maratona je srpska atletičarka Olivera Jevtić koja je na Beogradskom maratonu trčala 14 puta i pobedila 12 puta.

Prvi Beogradski maraton je održan 1988. godine na inicijativu novinara Đoke Vještice i atletskog radnika Brane Radovića, u organizaciji grada Beograda.

Beogradski maraton se ove godine održava na Međunarodni dan porodice i pod sloganom "Prijateljstvo na duge staze".

CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE:

(Beta, 05.13.2022)

Povezane vesti »

Komentari

Društvo, najnovije vesti »