"Novi veliki pritisci će se odnositi na Kosovo": Vučić o posledicama neuvođenja sankcija Rusiji: "Nigde ne dobijamo razumevanje, ali čuvamo svoju poziciju"

Blic 29.05.2022
"Novi veliki pritisci će se odnositi na Kosovo": Vučić o posledicama neuvođenja sankcija Rusiji: "Nigde ne dobijamo…

"Te pritiske osećam svaki dan, svi sa strane najbolje znaju kakvu politiku mi treba da vodimo. Nije lako voditi nezavisnu i suverenu politiku, do kad ćemo tako ne znam, ali za 90 dana koliko već traje rat u Ukrajini, uspeli smo da sačuvamo svoj stav". Ovim rečima objasnio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas u poseti robnih rezervi u Beogradu šta misli o pritiscima koje naša zemlja neprestano dobija, pre svega zbog neuvođenja sankcija Rusiji.

Kako je dalje rekao Vučić, ti pritisci koji dolaze sa strane su zloupotreba svega, i pre svega će se ticati Kosova i Metohije. - Nigde mi nećemo dobiti dovoljno razumevanja. Činjenica je da se nismo zakljinali u cvet i u med, te smo mi svoju poziciju sačuvali - rekao je Vučić. Predsednik Srbije je pre toga obavestio građane kako je protekao razgovor sa Vladimirom Putinom koji su obavili jutros te istakao kako je razgovor bio vrlo dobar, govorili o više tema i

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »