Саво Манојловић: Телевизије неспособне да праве културни програм морају да изгубе националну фреквенцију

Бета 16.06.2022

Директор кампање покрета "Крени-промени" Саво Манојловић изјавио је да треба покренути јавну расправу о елаборатима на основу којих је телевизијама са националним фреквенцијама та фреквенција додељена.

"Морају да имају и културни и документарни и образовни програм, они то немају ни у траговима, неспособни су да поштују уговор са државом – добили сте добро, у реду је да задовољите своје интересе, али морате да имате научни програм. Елаборат је предлог и индикација, и немате директну обавезу. Пинк је имала више од 12 сати ријалити програма, Хепи 15 сати. Хепи је добила националну фреквенцију као дечија ТВ, крши директно одредбе уговора. Можете да мењате програм у складу са тенденцијама, не можете да добијете земљиште, да кажете да ће бити школа, а да онда направите стриптиз бар или дискотеку", казао је Манојловић за Н1.

Додао је да ако те елаборате не добију, "онда мора да буде кажњен РЕМ, као неко ко крши закон".

Манојловић је истакао да је 200.000 потписа петиције за укидање националних фреквенција за ТВ Пинк и Хепи око 50.000 потписа више него што је сакупио председник за своју кандидатуру и додао да је излазак на улицу увек опција.

Манојловић је рекао да нико није говорио о укидању ријалити програма.

"Власт очигледно стално говори о гашењу, насиљу, а ми покушавамо да пројектујемо поштовање закона. Ниједног момента нисмо истакли да смо за забрану ријалити програма. Имате Сурвивор, тамо немате насиље, можете да направите са студентима археологије рецимо, то није спорно, истичемо да је спорно да су се обавезали на четири врсте програма, а имају насиље", навео је Манојловић.

(Бета, 06.16.2022)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Политика, најновије вести »