Milivojević (DS): Hrkalović samo potvrdila ono što DS tvrdi već 10 godina

Beta 19.06.2022

Predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević izjavio je danas da su navodi bivše državne sekretarke Ministarstva unutrašnjih poslova Dijane Hrkalović "samo potvrda onoga što DS tvrdi već 10 godina".

Hrkalović, kojoj se sudi za trgovinu uticajem, u intervjuu za dnevni list Objektiv optužila je bivšeg ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića, koji je aktuelni ministar odbrane, da je štitio grupu Veljka Belivuka i prisluškivao predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Mafija je preuzela našu državu, napravivši čvrstu spregu između organizovanog kriminala i vrha režima Aleksandra Vučića. I laicima je sada jasno da Dijana Hrkalović ne treba da bude tužilac u postupku protiv Nebojše Stefanovića, ni advokat u postupku za slučaj Jovanjica, već svedok saradnik u postupku protiv Aleksandra Vučića", naveo je Milivojević u saopštenju.

Prema njegovim rečima, uprkos "šokantnom svedočenju" Dijane Hrkalović za  Objektiv, ministar odbrane Nebojša Stefanović je i dalje sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i šef Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.

"Prava pozadina ove mafijaške sage videće se tek po padu ovog kriminalnog režima, a do tada je ovaj serijal o preuzimanju naše države od strane mafije, samo skretanje pažnje sa katastrofalne ekonomske, institucionalne i političke krize iza koje stoji Aleksandar Vučić", ocenio je Milivojević.

Vesić o intervjuu Dijane Hrkalović: Očekujem da tužilaštvo sasluša Stefanovića i ostaleČlan predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Goran Vesić izjavio je danas da, nakon intervjua bivše državne sekretarke u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijane Hrkalović za Objektiv, očekuje da tužilaštvo preduzme korake koji su u skladu sa zakonom i da ministra odbrane Nebojšu Stefanovića i ostale pomenute sasluša i proveri njene tvrdnje.

"Mi smo uređena, pravna zemlja. Ja ne mogu sada da znam šta će tužilaštvo da uradi, oni su nezavistan organ u odnosu na izvršnu vlast, ali ono što ja očekujem je da se te tvrdnje (provere). To je nešto najmanje što mora da se dogodi posle jednog takvog intervjua", rekao je Vesić za televiziju Pink.

Po njegovim rečima, bio je "blago šokiran" nakon gledanja intervjua na portalu Objektiv i dodao da to "nije intervju nekoga sa ulice, nego nekoga ko je bio na važnim položajima".

"Na kraju krajeva, ona je i optužena za vrlo ozbiljna krivična dela, tako da njena priča sasvim sigurno ima mnogo veću težinu nego da to kaže neko ko nema nikakve veze sa tim događajima", kazao je Vesić.

Hrkalović, kojoj se sudi za trgovinu uticajem je u intervjuu za dnevni list i portal Objektiv, između ostalog, optužila bivšeg ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića, koji je aktuelni ministar odbrane, da je štitio grupu Veljka Belivuka i učestvovao u prisluškivanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

(Beta, 06.19.2022)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Hronika, najnovije vesti »