Partizan kažnjen sa 1.812.000 dinara, Obradović suspendovan na četiri utakmice

Beta 20.06.2022

Košarkaški klub Partizan kažnjen je sa 1.812.000 dinara zbog odbijanja da igra u plej-ofu Superlige Srbije, dok je trener crno-belih Željko Obradović suspendovan na četiri utakmice, saopštila je danas Košarkaška liga Srbije (KLS).Kako se navodi, Partizan je kažnjen sa 600.000 dinara jer je odbio da igra utakmice protiv FMP-a, sa 1.200.000 dinara zbog "narušavanja ugleda KLS" i sa 12.000 dinara zbog nedostavljanja dokumentacije kancelariji lige.

"Treneru Partizana Željku Obradoviću izriče se disciplinska mera zabrane vršenja dužnosti trenera na četri naredne utakmice takmičenja KLS", navodi se u saopštenju lige.

Po odluci Disciplinskog sudije, na četiri naredne utakmice takmičenja KLS svoju dužnost neće moći da vrši ni službeni predstavnik Partizana Dule Karavesović, dok je odgovornom licu crno-belih Dejanu Kijanoviću izrečena suspenzija u trajanju od šest meseci.

Disciplinski sudija lige je, na kraju, predložio da se "Predsedništvo UKKLS kao nadležan organ udruženja izjasni o statusu Partizana u što kraćem roku, a sve u skladu sa važećim aktima UKKLS, KSS i FIBA".

(Beta, 06.20.2022)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »