Vaterpolisti Srbije bolji od SAD na startu Svetskog prvenstva

Beta 21.06.2022

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedom je počela Svetsko prvenstvo u Mađarskoj, pošto je danas u Segedinu bila bolja od selekcije SAD sa 17:13 (5:5, 3:2, 3:3, 6:3).

Srbiju je do pobede vodio Dušan Mandić sa četiri gola, po tri postigli Strahinja Rašović i Nikola Lukić, dok su se po dva puta u strelce upisali Gavril Subotić, Nemanja Vico i Marko Radulović. U redovima SAD najbolji je bio Aleksandar Bouven sa četiri postignuta gola.

Posle izjednačene prve dve četvrtine, Srbija je u trećoj deonici stigla do tri gola prednosti (11:8), ali se Amerikanci nisu predavali pa su prišli na 11:10 pred odlazak na poslednji odmor. Poslednja četvrtina počela je sa dva vezana gola Lukića (13:10) nakon čega je Srbija uspela da sačuva prednost do kraja i upiše prve bodove.

Selektor Dejan Savić nije bio zadovoljan posle utakmice.  

"Velike oscilacije, puno primljenih golova, prve dve četvrtine usporene, mlohave. Toliko golova smo primili na Olimpijskim igrama od Hrvatske i Španije i to nije dobro. Sada nam ostaje da se vidi kako ćemo da se pripremimo za četvrtfinale. Grci i Hrvati su remizirali i sada možda jure gol razliku, a možda i ne", rekao je Savić, prenosi Vaterpolo savez Srbije. 

Nije bio zadovoljan ni Dušan Mandić. 

Primiti 13 golova je mnogo. Uspeli smo da pobedimo i to je najvažnije. Čestitam ekipi, sada nam ostaje priprema za četvrtfinale", rekao je Mandić. 

Olimpijski šampioni imaju dva boda u Grupi D šampionata u Mađarskoj, koliko ima i Australija koja je ranije danas slavila protiv Kazahstana sa 10:4.

Izabranici Dejana Savića će u drugom kolu, u četvrtak, igrati upravo protiv Australije.

(Beta, 06.21.2022)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »