Krkobabić sa predstavnicima Centra za društvena istraživanja o socijalnoj pravdi i demokratiji

Beta 23.06.2022

Potpredsednik Skupštine Srbije Stefan Krkobabić razgovarao je danas sa predstavnicima Centra za društvena istraživanja u Beogradu o razvoju demokratije i socijalne pravde, saopšteno je iz parlamenta.

Krkobabić, koji je potpredsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS), izrazio je zadovljstvo što je postignuta saglsnost oko niza tema.

"Otvorili smo niz tema koja su obuhvaćena njihovim, naučno zasnovanim istraživanjima i aktivizmom i našim političkim delovanjem poput socijalnog preduzetništva, garantovanih socijalnih penzija, brige o starima i međugeneracijske solidarnosti, prava radnika i pomoći mladima na selu", rekao je on.

Prema njegovim rečima, oko tih tema i zajedničkog rada na njihovoj realizaciji je postignuta saglasnost.

Dodao je da za njegovu stranku saradnja sa Centrom za društvena istraživanja predstavlja veliku čast, ali istovremeno i obavezu.

Rekao je da "nema solidarnosti i socijalne pravde bez demokratije, niti demokratije bez solidarnosti i socijalne pravde"

"Naša vizija Srbije kao demokratskog i socijalno pravednog društva je zajednička, načini na koje je ostvarujemo u praksi su različiti, ali komplementarni i drago mi je da je došlo vreme da se oni ukrste", rekao je on.

Kazao je da ne sumnja "u konkretne i plodonosne" rezultate saradnje sa Centrom za društvena istraživanja u bliskoj budućnosti.

(Beta, 06.23.2022)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »