Četiri ključna saveta: Šta je najbolje da radite noć uoči male mature, a šta baš to jutro: Jedna stvar je ubedljivo najvažnija, a na polaganje ne krećite bez đačke knjižice!

Blic 26.06.2022
Četiri ključna saveta: Šta je najbolje da radite noć uoči male mature, a šta baš to jutro: Jedna stvar je ubedljivo…

Približio se dan polaganja male mature, te se prema rasporedu sutra polaže srpski jezik, u utorak 28. juna matematika, a sreda je rezervisana za kombinovani test koji obuhvata pitanja iz oblasti istorije, geografije, fiizike, hemije i biologije. Preliminarni rezultati završnog ispita na nivou škole biće objavljeni 1. jula, dok će konačni rezultati uslediti nakon pet dana, 5.jula. Ujedno do 6. jula popunjavaju se i liste želja.

Pozitivna trema može biti od koristi, smatraju stručnjaci, ali stres i tenzija se nikako ne preporučuju. Kako psiholozi savetuju, pre polaganja potrebno je dobro se naspavati i odmoriti, ali takođe, poželjno je da vam u fokusu bude prvi test koji polažete, odnsono, maternji jezik, pa ukoliko osećate potrebu za kratkim obnavljanjem gradiva, to možete i učiniti. Ipak, san i odmor su najvažniji u ovom trenutku. Savetuje se da sutra elimnišete svaku vrstu tenzije,

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Beograd, najnovije vesti »