GUP na dnevnom redu novosadskog parlamenta: Aktivisti najavili protest a gradonačelnik poručio: "svako neka radi svoj posao"

Blic 18.07.2022
GUP na dnevnom redu novosadskog parlamenta: Aktivisti najavili protest a gradonačelnik poručio: "svako neka radi svoj posao"

Članovi Saveta za urbanizam, poslovni prostor i stambenu podršku prihvatili su Predlog generalnog urbanističkog plana (GUP) Grada Novog Sada do 2030. godine i poslali ga Skupštini Grada Novog Sada na razmatranje što će se desiti u četvrtak 21. jula na sednici gradskog parlamenta. Tim povodom nekoliko udruženja i aktivisti koji se protive ovom dokumentu pozvali su građane na protest pred sednicu a gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević poručio je da "svako radi svoj posao".

Kako kažu nadležni Saveta za urbanizam, Generalni urbanistički plan grada Novog Sada do 2030. godine predstavlja strateški plan kojim se utvrđuju granice i obuhvat građevinskog područja, pretežna namena prostora, generalni pravci i koridori infrastrukture, podela na celine za daju razradu planovima generalne regulacije i drugi elementi značajni za dalju plansku razradu. Na sednici Saveta za urbanizam je rečeno da je GUP usklađen sa svim planovima i planskim aktima

Povezane vesti »

Ključne reči

Vojvodina, najnovije vesti »