Njegova firma dobila 100 prekršajnih prijava! Istražuje se da li je vozač autobusa koji je izazvao tešku nesreću vozio umoran i više sati nego što je dozvoljeno, roditelji očajni: "Da su bili vezani ne bi bilo teško povređenih"

Blic 19.08.2022
Njegova firma dobila 100 prekršajnih prijava! Istražuje se da li je vozač autobusa koji je izazvao tešku nesreću vozio…

Prevoznik čiji je vozač i autobus angažovani za prevoz dece iz ansambla Ju lira, a koji je usled greške vozača, sleteo s puta u Bugarskoj, dobio je gotovo 100 prekršajnih prijava zbog fingiranja vremena vozača za volanom. Upravo zbog toga postavlja se pitanje da li je vozač koji je, dok je pomagao jednom putniku da ispravi sedište cimnuo volan i autobus pun dece je sleteo s puta, u tom trenutku bio umoran jer je vozio više sati nego što je to po zakonu dozvoljeno?!

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije juče je saopštilo da je nakon teške nesreće u Bugarskoj, izvršen nadzor pravnog lica - vlasnika tog vozila, kao i preduzetnika koji je korisnik autobusa po ugovoru o zakupu i da je tom prilikom napisano gotovo 100 prekršajnih prijava. - Kod pravnog lica - vlasnika vozila utvrđeni su prekršaji iz Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, zbog čega je sačinjeno 99 prekršajnih naloga za koje je

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Hronika, najnovije vesti »