"Rešenje za tablice isto kao i za lične karte": Petar Petković: "Ili da ostanu KM oznake ili da budu statusno neutralne"

Blic 29.08.2022
"Rešenje za tablice isto kao i za lične karte": Petar Petković: "Ili da ostanu KM oznake ili da budu statusno neutralne"

Nije prošao ni dan od kako smo se dogovorili o ličnim dokumentima, a Aljbin Kurti je nastavio sa novim pretnjama i govori o tome kako će za dva meseca krenuti sa primenom odluke kojom KM tablice ne smeju više da postoje na prostoru severa KiM i da treba da se zamene u RKS tablice. Mi to nećemo prihvatiti, to ne prihvata srpski narod, rekao je Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije.

Petković je naveo da Beograd traži dogovor po istom principu kako je postignut dogovor za lične karte. Ako su sačuvane srpske lične karte za prostor KiM, kako je ukazao, to znači da isti princip mora da bude upotrebljen i za tablice - ili da ostanu KM tablice ili da se traži rešenje da Priština vrati KS, statusno neutralne tablice, koje je izdavao Unmik od 1999. - Te tablice Priština je ukinula jednostrano godinu dana pre isteka roka“, naveo je Petković na TV Pink.

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »