Mladić iz Srbije otišao da radi u Hrvatsku, ali ubrzo je zažalio zbog toga: " Gazda mi je rekao da se tuširam na plaži, stan je bio prljav"

Blic 30.08.2022
Mladić iz Srbije otišao da radi u Hrvatsku, ali ubrzo je zažalio zbog toga: " Gazda mi je rekao da se tuširam na plaži…

'Počeo sam da razmišljam o pronalasku novi posao. Jedan od cimera iz Makedonije dao je otkaz jer ni nakon mesec dana nije video ni radnu dozvolu niti ugovor. Dobio je tek pola plate na ruke. Pokupio je stvari i otišao isti dan. Nakon toga mi ostali morali smo nadoknaditi njegove sate, pa nismo imali ni 5 minuta pauze tokom smene", reči su mladića iz Srbije, koji je otiša u Hrvatsku na sezonski rad u ugostiteljstvu.

Neimenovani Srbin, podelio je sa javnosti svoje gorko iskustvo sa rada u Medulinu. Naime, tokom rada u jednom primorskom kafiću, gazda iz Hrvatske je prekršio sve dogovore, a kako se kasnije ispostavilo i zakone o radu. Mladić iz Srbije, nije hteo da ćuti, te se pre nekoliko dana, obratio pismom. 'Početkom maja ove godine stigao sam u Medulin. Dobio sam posao kao konobar i prema telefonskom razgovoru, na kojem sam i dogovorio posao trebalo je sve biti u najboljem

Pročitajte još

Ključne reči

Komentari

Zabava, najnovije vesti »