Вујошевић стручни консултант црногорског кошаркашког клуба Студентски центар

Бета 08.09.2022

Прослављени кошаркашки тренер Душко Вујошевић нови је стручни консултант Студентског центра, саопштио је данас тај црногорски клуб."Доктор балканске и европске кошарке, велики Душко Вујошевић, долази у СЦ Дерби на место стручног консултанта. Један од највећих кошаркашких тренера Европе, човек коме је АБА лига средње име, враћа се у свој родни град са мисијом да спроведе 'Студенте од студија до доктората' ", наводи се у саопштењу на клупском сајту.

Трофејни тренер ће бити главни координатор свим тренерима и кошаркашима млађих категорија, где ће својим победничким духом и невероватним искуством подићи клуб на виши ниво, истиче се у саопштењу.

Вујошевић је имао богату тренерску каријеру, а најуспешнији је био у Партизану са којим је освојио 22 трофеја. За најбољег тренера Евролиге проглашен је 2009. године.

"Кроз његову школу су прошла велика кошаркашка имена која су обележила или и даље обележавају европску и светску кошарку", додаје се.

Вујошевић је рекао клуб има програм стварања играча, што је у његовом досадашњем раду била специјалност.

"Ове године сам приликом уручења Награде за животно дело, највишег признања које дођељује Удружење кошаркашких тренера Србије, изјавио да то ипак не значи да сам рекао последњу реч када је кошарка у питању и да настављам даље у складу са здравственим могућностима", навео је он.

Он је рекао да клуб има адекватне услове за остварење амбиција и да се нада да ће обе стране бити задовољне сарадњом.

"Имам деликатан задатак да помогнем тренерима када су у питању селекција и развој од млађих категорија, до посебно изазовног периода преласка из јуниорске у сениорску и да остваримо резултат у млађим категоријама играјући са играчима који имају перспективу", додао је Вујошевић.

(Бета, 09.08.2022)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Спорт, најновије вести »