Šešelj: Na idućem stranačkom kongresu biće usvojena odluka da se povlačim sa čela SRS

Beta 21.09.2022

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da je hteo da se povuče sa čela SRS, ali da nije naišao na razumevanje unutar strake i da će se o tome odlučiti na narednom kongresu.

"Nikada neću napustiti politiku, jer je politika moja sudbina i do kraja života biću u njoj. Što se tiče funkcije predsednika SRS, hteo sam da se povučem ali nisam našao na razumevanje unutar stranke pa ćemo o tom definitivno na narednom kongresu", kazao je Šešelj za današnju Politiku.

Dodao je da je zatražio da se kongres održi u septembru, ali da je većina članova stranke bila protiv i založila se da bude održan redovan kongres u maju iduće godine.

Radikali nedostaju u Skupštini, naveo je Šešelj i ocenio da "Srbija nema ozbiljnu opoziciju".

"Kada su radikali bili u Skupštini Srbije, glasali smo za 11 rezolucija, deklaracija ili zaključaka republičkog parlamenta. Jesmo oštro kritikovali režim i iznosili konkretne primedbe, ali smo hteli da se demonstrira jedinstvo skupštine", rekao je lider radikala.

Šešelj je ocenio da posebna sednica Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji nije ispunila očekivanja cele nacije.

Kako je naveo, propuštena je prilika da sve stranke pokažu jedinstvo i opozicija je "pala na ispitu".

"Nisu imali (opozicija) svest da je sada prilika da se iskaže jedinstvo povodom Kosova i Metohije, makar bili i nezadovoljni režimskom politikom", istakao je Šešelj.

(Beta, 09.21.2022)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »