Rezultati projekta Unapređenja kapaciteta javnih službi za upravljanje otpadom u prekograničnom regionu Srbije i BiH (AUDIO)

RTV 27.09.2022  |  RTV (Jovana Golubović)
Rezultati projekta Unapređenja kapaciteta javnih službi za upravljanje otpadom u prekograničnom regionu Srbije i BiH (AUDIO)

NOVI SAD - Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine dobio je opremu za brzo uzorkovanje otpadnih voda, koja će unaprediti rad inspekcijskih službi. Oprema je obezbeđena kroz projekat Unapređenja kapaciteta javnih službi za upravljanje otpadom u prekograničnom regionu Srbije i Bosne i Hercegovine. U okviru projekta, u Sremu i regijama Bijeljina i Zvornik, urađen je popis svih divljih deponija i analiza zemljišta, a napravljena je i aplikacija za prijavu i lociranje divljih deponija.

Inspektori za zaštitu životne sredine dobili su praktična znanja za upravljanje opremom, u čemu će im na terenu pomoći i zaposleni u Institutu Biosens, rekao je vršilac dužnosti pomoćnika resornog pokrajinskog sekretara Nemanja Erceg na konferenciji povodom predstavljanja rezultata projekta. Naveo je da je plan da pokrajinski inspektori sa novom opremom pomažu kolegama sa lokalnog nivoa u utvrđivanju zagađenja voda. Projektom je, kaže Erceg, obezbeđena bolja

Pročitajte još

Ključne reči

Vojvodina, najnovije vesti »