Конрад: Обележавање Дана немачког јединства у време новог рата (ВИДЕО)

Бета 04.10.2022

 Нова амбасадорка Немачке у Србији Анке Конрад изјавила је данас на свечаности  одржаној у Београду поводом Дана немачког јединства да се ове године обележавање тог дана догађа у време када поново један рат угрожава безбедност Европе.

Конрад је, након што је хор немачке школе у Београду свечаност у ботаничкој башти Јевремовац отворио химнама Србије и Немачке, изјавила да тај дан за њу као "источну Немицу" значи слободу.

"Ове године обележавамо Дан немачког јединства у време када нам поново један рат угрожава безбедност Европе током насиља и терора руског рата против Украјине", рекла је Конрад.

Конрад је рекла да Немачка има "исти став као и Србија" и не признаје резултате "лажних" референдуме који су одржани у отетим областима Украјне.

Обележавању Дана немачког јединства присуствовали су амерички и француски амбасадор у Србији Кристофер Хилл и Пјер Кошар.

Свечаности су присуствовали и председница владе Србије Ана Брнабић, потпредседница владе и министарка културе и информисања Маја Гојковић, председник СПС-а Ивица Дачић,  председник Народне странке Вук Јеремић, шеф посланичке групе Заједно-Морамо у Скупштини Небојша Зеленовић.

ЦЕО ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ ОВДЕ:

(Бета, 10.04.2022)

Повезане вести »

Кључне речи

Политика, најновије вести »