SSP: Krivična prijava protiv Stajića, neophodni vanredni izbori u Beogradu

Beta 10.10.2022

Stranka slobode i pravde (SSP) podnela je danas krivičnu prijavu protiv doskorašnjeg gradskog sekretara Sekreterijata za legalizaciju objekata u Beogradu Nemanje Stajića zbog "falsifikovanja rešenja za ozakonjenje" velikog objekta u centru grada, navodeći da je odgovoran za "brojne takve slučajeve".

"Tužilaštvo je pokrenulo protiv njega istragu za krivično delo primanja mita u jednom takvom slučaju male težine, to je nedovoljno, površno. Strepimo da postoji namera da se sva ostala, mnogo značajnija, sakriju, njih oko sedamdeset", rekla je novinarima potpredsednica SSP Marinika Tepić, navodeći da se njihova krivična prijava odnosi na sasvim drugi objekat, od onog koje pominje tužilaštvo.

Kako je navela, nije dovoljno da se kazni Stajić, a da "ostane model po kojem se obavljaju nezakonite legalizacije", već se mora utvrditi "mreža svih učesnika i nalogodavaca".

"Pre par meseci je smenjen Stajić kad mu je istekao mandat. Nedovoljno je da se sve ostalo zataška i imovina stečena pritivzakonito ostane nedirnuta. Moguće da je istraga pokrenuta samo zato što dobit nije delio sa drugima pa je izabran lakši slučaj da se tereti", rekla je Tepić.

Ona je pozvala Agenciju za borbu protiv korupcije da uporedi platu Stajića i imovinu koju ima, "restoran, skupa kola i satove".

Predsednica gradskog odbora SSP Mila Popović navela je da se stanje neće popraviti sve dok Srpska napredna stranka vodi Beograd jer će "bahati investitori bliski vlasti nelegalno graditi", dok će građani imati sve manje zelenih površina, mesta za parkiranje, ali i poplave kod padavina.

"Zato su nam neophodni prevremeni beogradski izbori u martu kako Grad ne bi postao deponija loših političkih odluka SNS", naglasila je Popović.

(Beta, 10.10.2022)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »