Vučić: Nisam se zaklinjao da neću uvesti sankcije Rusiji

Beta 20.10.2022

Predsednik Srbije Aleksanadar Vučić izjavio je večeras da se nikad nije zaklinjao da neće uvesti sankcije Rusima.

"Ne znam da li će nas primorati, ali evo osam meseci smo izdržali", rekao je Vučić za TV Prva, navodeći da su neki govorili da će ih uvesti odmah posle izbora.

Kako je naveo, "dokle god ne postoji egzisencijalna ugroženost za Srbiju, nećemo (uvesti sankcije), vodićemo politiku samostalnosti i politiku koju smo ustanovili našim zaključkom Saveta za nacionalnu bezbednosti".

"Ako Srbija bude egzistencijalo ugrožena, obratiću se građanima i reći da moramo zbog toga i toga. Ali taj trenutak nije došao", naveo je Vučić.

Na pitanje da li bi Rusija imala razumevanja ako bi joj Srbija uvela sankcije, on je odgovorio odrečno dodajući "niko za nas nema razumevanja".

Po njegovim rečima, "sa Zapada kažu: 'Ko ste vi mali Srbi, hoćete da vodite svoju politiku a još ste i na evropskom putu!' ", dok "Rusija podrazumeva da Srbija uvek treba da bude uz nju".

"Nije fer da se bilo ko iz Rusije ljuti na Srbiju, mi smo jedina zemlja koja osam meseci nije pridružila ni jedoj deklaraciji protiv Rusije, a tiče se sankcija", rekao je Vučić.

(Beta, 10.20.2022)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »