Kosovo: Zvaničnici tužilaštva i sudova razgovarali o stanju u pravosuđu posle povlačenja Srba

Beta 09.11.2022

Najviši zvaničnici tužilaštva i sudova na Kosovu razgovarali su danas u Prištini o radu pravosuđa posle odluke Srba da napuste kosovske institucije.

Kako je saopšteno iz Državnog tužilaštva Kosova, na sastanku su razmotreni modaliteti organizacije rada u Osnovnom tužilaštvu i Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici pošto su tužioci i sudije iz redova srpske zajednice podneli ostavke.

"Dogovoreno je da se u najkraćem mogućem roku preduzmu sve neophodne mere za organizaciju procesa rada u skladu sa važećim zakonskim aktima, kako bi u postojećim okolnostima institucije pravosuđa funkcionisale i kako se ne bi stvarale praznine pružanju usluga građanima", stoji u saopštenju.

U prethodna dva dana, sudije, tužioci i administrativno osoblje iz srpske zajednice, podneli su ostavke na funkcije u Osnovnom tužilaštvu i Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici a ministarka pravde Aljbuljena Hadžiu ocenila je posle današnje sednice Vlade Kosova da pravosudne institucije na severu funkcionišu uprkos situaciji prouzrokovanoj ostavkama Srba.

(Beta, 11.09.2022)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »