Da li je sve bio samo: Kripto-san? Menjačnice pucaju po šavovima, vrednost tržišta se topi: "o cenama od prošle godine možemo samo da maštamo"

Blic 10.11.2022
Da li je sve bio samo: Kripto-san? Menjačnice pucaju po šavovima, vrednost tržišta se topi: "o cenama od prošle godine…

Sve se činilo sjajno i bajno. Pre tačno godinu i jedan dan, Bitkoin, se trgovao po rekordnoj ceni od 67.617 dolara, a drugoplasirani, Itirijum, se na berzama cenio preko 4.700 dolara. Kripto novčići su beležili stope rasta i po nekoliko desetina hiljada odsto, i svima se činilo da će se krilatice koje prate blokčejn tehnologiju: "finansijska sloboda za sve", "revolucija", "decentralizovani novac" i obistiniti. Ali onda je došla kripto-zima.

Kripto koji je bio tema svih tema utihnuo je u mesecima koji su sledili. Vrednost čitavog tržišta krenula, rudari su usled cena struje rudarili sve manje, pojedini novčići su doživeli katastrofalne neuspehe, menjačnice, kao što su Voyager i Celsius, upale su u finansijske probleme i bankrotirale, fondovi poput Three Arrows Capitala su se gasili, a cene na tržištu počele su da se udaljavaju od istorijskih maksimuma. Prema aktuelnim cenama na sajtu Coingecko,

Pročitajte još

Ključne reči

Komentari

Najnovije vesti »