Nemačka, Španija, Hrvatska i Belgija počinju takmičenje na SP

Beta 23.11.2022

Nemačka i Španija u Grupi E, Hrvatska i Belgija u Grupi F - četiri kandidata za titulu na Svetskom fudbalskom prvenstvu danas počinju svoju borbu u Kataru.

Nemci turnir počinju protiv Japana i želeće da na ovom Mundijalu izbrišu fijasko iz 2018. godine kada su ispali u grupi. U Kataru će Nemačka imati za cilj da osvoji svoju petu titulu šampiona sveta, posle 1954, 1974, 1990. i 2014. godine.

Bez povređenog Tima Vernera i sa Tomasom Milerom van forme, selektor Hansi Flik se nada da će mladi Kaj Haverc potvrditi dobar početak sezone u Čelsiju.

Drugi favorit Grupe E biće Španija, koja će na startu igrati protiv Kostarike na čijem je golu golman Pari Sen Žermena Kejlor Navas.

Španija, šampion iz 2010, ali rano eliminisana 2014. i 2018. godine, počinje takmičenje sa željom da "zanese ceo svet", po rečima selektora Luisa Enrikea.

Na Svetsko prvenstvo stiže podmlađena, predvođena dvojicom talentovanih vezista Perdijem (19) i Gavijem (18) koji su poslednji osvajači nagrade za najboljeg igrača do 21 godine.

Grupa F okuplja Hrvate, poraže u finalu na prošlom Svetskom prvenstvu od Francuske, i Belgijance, treće u Rusiji.

Predvođena iskusnim Lukom Modrićem (37), Hrvatska takmičenje počinje utakmicom protiv Maroka, koji je lišen pomoći igrača Marseja Amina Harita koji je povredio koleno.

Belgija će protiv Kanade morati bez Romola Lukakua, koji je povredio levu butinu. Nasuprot tome, napadač Lila Džonatan Dejvid se nada da će imati "šansu da igra" u povratku Kanade na Svetsko prvenstvo posle 36 godina nakon svog prvog nastupa i uprkos svom statusu "malenog" u grupi.

Grupe E:

Nemačka - Japan (14.00)

Španija - Kostarika (17.00)

Grupa F:

Maroko - Hrvatska (11.00)

Belgija - Kanada (20.00)

(Beta, 11.23.2022)

Povezane vesti »

Ključne reči

Sport, najnovije vesti »