Nacionalna tragedija, užasni podaci! Za 40 dana na putevima poginula 51 osoba, povređeno čak 1.600! Pomahnitali vozači gaze ljude i decu i na pešačkim prelazima - usporite, ljudi!

Blic 14.12.2022
Nacionalna tragedija, užasni podaci! Za 40 dana na putevima poginula 51 osoba, povređeno čak 1.600! Pomahnitali vozači gaze…

Mihajlo, Melisa, Tamara, Borka...ovo četvoro ljudi nastradalo je poslednjih dana u stravičnim nesrećama koje su se dogodile na srpskim putevima. Zastrašujući podaci Uprave saobraćajne policije ukazuju da je pored njih u poslednjih 40 dana, odnosno od 1. novembra do 11. decembra poginulo još 45 osoba, čime je crni balans za novembar i početak decembra porastao na 51 žrtvu nesreća. Teške i lake telesne povrede zadobilo je 1.600 ljudi.

Bahati vozači tokom čitavog meseca gazili su ljude i decu na pešačkim prelazima, sudarali se, gubili kontrolu nad vozilom i upadali u suprotne trake. Od 48 nesreća koje su se dogodile na putevima, a u kojima je nastradala 51 osoba svaka druga bila je upravo zbog neprilagođene brzine. To za "Blic" potvrđuje i Slaviša Lakićević, načelnik Uprave saobraćajne policije, koji je za "Blic" izvukao ovu crnu statistiku. On navodi da se u periodu od 1. novembra do 11.

Blic »

Komentari

Hronika, najnovije vesti »