Tabloidi svakodnevno krše zakone i uznemiravaju javnost, objavljujući lične podatke žrtava nesreća i ličnih tragedija (VIDEO)

Insajder 15.12.2022  |  Insajder
Tabloidi svakodnevno krše zakone i uznemiravaju javnost, objavljujući lične podatke žrtava nesreća i ličnih tragedija…

Pogibije, ubistva, samoubistva, bolest, ispovest silovatelja, sve su to inicijalne kapisle pojedinim novinama u trci za što veći tiraž i nekim portalima za veću čitanost. Iako postoji sistemska zaštita građana od tog vida medijskog nasilja, godinama smo svedoci da se objavljivanje takvih vesti retko i minimalno kažnjava. Prema zakonu, javnim interesom se smatra objavljivanje informacija značajnih za život i rad građana, zaštitu demokratije i ljudskih prava.

Samo u prethodnih nekoliko dana, uz vest da je devojčica poginula u saobraćajnoj nesreći objavljen je i snimak nesreće sa bezbednosne kamere, saznali smo da je dete pokušalo da spase majku od samoubistva, da je jedna tinejdžerka popila asepsol, a druga isekla vene. U objavljivanju takvih tekstova prednjače tabloidi, ali sve češće mogu da se pročitaju i u štampanim izdanjima i na portalima medija koji za sebe tvrde da vode računa o nepovredivosti prava drugih. Takvo

Insajder »

Politika, najnovije vesti »