Nadrealno čak i za Putinove standarde: Ovako je izgledao doček Nove godine na ruskoj televiziji: "Apsolutni kič koji je teško gledati" (video)

Blic 02.01.2023
Nadrealno čak i za Putinove standarde: Ovako je izgledao doček Nove godine na ruskoj televiziji: "Apsolutni kič koji je…

Novogodišnji specijal na ruskoj državnoj televiziji bio je nadrealan. Vrhunski prokremljovski propagandisti, uključujući voditeljku Olgu Skabejevu, poznatu kao 'Putinova lutka', oduševljeno su aplaudirali plesnoj predstavi na sceni u publici. A izveo ju je, između ostalih, Nikolaj Baškov – poznati ruski pevač koji je odavno na spisku sankcionisanih zbog otvorene podrške ruskoj invaziji na Ukrajinu.

Ovogodišnja svečana ekstravaganca na ruskoj televiziji bila je čudna mešavina zabave i pobede na bojnom polju. Pored propagandista, u publici su sedeli vojni gosti sa brojnim odlikovanjima na uniformama, čije je prisustvo zasigurno podsetilo gledaoce da je upravo u tom trenutku Rusija bombardovala ukrajinske gradove. Nekoliko TV snimaka je na društvenim mrežama podelila Džulija Dejvis, osnivač ruskog Media Monitora, a uz snimak je objavila i nekoliko zapažanja:

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »