LSV: Vučić pominje jeftinu struju, a zaboravlja da su nam plate među najnižim u Evropi

Beta 05.01.2023

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvala je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da u sledećem obraćanju građanima uporedi najčešću zaradu zaposlenih u zemlji sa zaradama u drugim državama pa da onda priča o tome kako je struja u Srbiji jeftina.

Vučić je prethodno izjavio da građani Srbije plaćaju drugu najnižu cenu struje u Evropi.

"Kao i obično, predsednik republike iznosi poluinformacije, koje za cilj imaju da ekonomsku situaciju u zemlji prikažu boljom nego što jeste", ocenio je u saopštenju za javnost funkcioner LSV-a Mlađen Malešević.

Prema njegovim rečima, Vučić bi građanima trebalo da kaže da zaposleni u Evropskoj uniji imaju najčešću zaradu oko 2.000 evra mesečno, a u Srbiji oko 500 evra.

"Procene su da će ove godine prosečan račun za utrošak električne energije u Srbiji iznositi oko 35 evra mesečno, a u Evropskoj uniji će račun iznositi oko 100 evra. To znači da, posle plaćanja računa za struju, zaposlenima sa najčešćom platom u Srbiji ostaje oko 470 evra mesečno, a zaposlenima u EU oko 1.900 evra. Na primer, u Nemačkoj bi ostajalo oko 2.500 evra, u Sloveniji oko 1.300, a u Grčkoj ili Hrvatskoj oko 950 evra", naveo je Malešević.

(Beta, 01.05.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Vojvodina, najnovije vesti »