Naslovne strane za ponedeljak, 9. januar 2023. godine

Beta 09.01.2023

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja pišu o ranjavanju Stefana (11) i Miloša Stojanovića (21) na Kosovu i Metohiji i protestu u Štrpcu, odbijanju zahteva Srbije za povratak bezbednosnih snaga na Kosovo i drugim političkim i društvenim temama.

ALO - "Vučić: Negativan odgovor na Badnje veče nije slučajan", izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića povodom odbijanja zahteva za vraćanje srpske vojske na Kosovo.

BLIC - List prenosi navode Aleksandra Vučića "Špijuni zauzeli hotele i vile po Beogradu". "Cela Amerika traži lepu Srpkinju", o ženi srpskog porekla koja je nestala u SAD pre 10 dana.

VEČERNJE NOVOSTI - "Kforovo 'ne' našoj vojsci dok pucaju na srpsku decu", piše list o odbijanju zahteva za povratak pripadnika bezbednosnih snaga Srbije na Kosovo i Metohiju. "Uklanjaju ukleti vagon broj 13", o havariji kod Pirota i vagonu-cisterni iz koje je cureo amonijak.

DANAS - List prenosi izjavu predsednika opštine Štrpce sa protesta zbog ranjavanja dečaka i mladića na Kosovu "Dalibor Jevtić: Decu vam nećemo oprostiti". "Na meti zvanični sajtovi i mejl adrese", o "Operaciji Srbija" neformalne međunarodne hakerske grupe Anonimus.

INFORMER - Izjava predsednika Srbije povodom odbijanja zahteva da pripadnici srpske vojske uđu na Kosovo "Nije vam posao da brinete o barikadama, nego o Srbima".

KURIR - "Poruka", izjava predsednika Vučića povodom odbijanja od strane KFOR-a zahteva za vraćanje srpske vojske na Kosovo i Metohiju.

NOVA - "Pucnji na Stefana i Miloša posledica huškačke politike", ocenjuje list. "Za zdrav vazduh treba 2,6 milijardi evra, u budžetu izdvojeno - nula", navodi list.

POLITIKA - "Priština udara tamo gde najviše boli", o ranjavanju dečaka i mladića na Kosovu. Italijanski diplomata Antonio Zanardi Landi ocenjuje za list "Doći će do neizbežnog prestrojavanja svetskih sila".

SRPSKI TELEGRAF - Izjava predsednika Srbije "Vučić otkrio šta je bio cilj akcije stranih službi".

(Beta, 01.09.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »