Jovanović (Novi DSS): Deo elite u Srbiji kukavički negira da Zapad traži priznanje sesije Kosova

Beta 12.01.2023

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović ocenio je danas da deo "političke elite" u Srbiji "neodgovorno i kukavički" negira činjenicu da Zapad traži od Beograda da prizna secesiju Kosova i Metohije.

Jovanović je u pisanoj izjavi ocenio da je takav stav potvrdio i savetnik američkog Stejt departmenta Derek Šole tokom jučerašnje posete Prištini.

"Ova činjenica ne predstavlja naravno nikakvu tajnu i više puta je jasno i glasno izrečena od strane najviših zapadnih zvaničnika, od nemačkog kancelara Olafa Šolca do evropskog komesara za proširenje Olivera Varheljija. Kukavički je i krajnje neodgovorno što i danas deo političke elite u Srbiji negira tu činjenicu kao što su to nedavno uradili Dragan Đilas i ministarka za evropske integracije Tanja Miščević", naveo je Jovanović a preneo Novi DSS.

Ocenio je da se Srbija danas "nalazi na raskrsnici i da je prinuđena da bira između sebe, odbrane svoje državne teritorije, svojih građana, svog Ustava, svoje istorije i časti i s druge strane jedne spoljnopolitičke orijentacije kao što su evropske integracije".

(Beta, 01.12.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »