"Tačno je 90 odsto onoga što je izašlo o planu": Vučić o evropskom predlogu za Kosovo: "Došli su i rekli - mi smo u ratu i odlučni smo da ovo rešimo"

Blic 02.02.2023
"Tačno je 90 odsto onoga što je izašlo o planu": Vučić o evropskom predlogu za Kosovo: "Došli su i rekli - mi smo u ratu…

Predsednik Aleksandar Vučić u govoru na sednici skupštine otkrio je poslanicima šta mu je diplomatska petorka poručila i čime je Srbiji zapretila ukoliko ne prihvati evropski plan za pregovore Beograda i Prištine. Kako je rekao, 90 odsto onoga što je izašlo u javnost u vezi sa tim planom je tačno.

Vučić je opisao sastanak sa diplomatskom petorkom sredinom januara. - Došla je diplomatska petorka, mnogi kažu to si niži funkcioneri, fićfirići. Pa pre nego što smo bombardovani 1999. godine dolazili su mnogo niži i to jedan, a ne pet njih pa nismo verovali šta će da nam se dogodi pa nam se dogodilo. Došli su najmoćniji predstavnici zapadnog sveta, SAD-a Garijel Eskobar, Nemačke Jens Pletner... - govorio je Vučić da bi prekinulo dobacivanje opozicionih poslanika.

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »