Stefan Krkobabić (PUPS): Srbija nije više čardak ni na nebu ni na zemlji

Beta 02.02.2023

Predsednik Poslaničke grupe PUPS – Solidarnost i pravda Stefan Кrkobabić, bio je izričit govoreći o problematici realizovanja koncepta ZSO:„Ostajemo dosledni da se o dogovorenom više ne dogovara, a o odlučenom više ne odlučuje, mislim pre svega na zajednicu srpskih opština (ZSO) da, i to odmah. Ističem da nas u tome ohrabruje jasan i principijelan stav Sjedinjenih Američkih Država".

Krkobabić je naglasio da je neprihvatljivo da ljudi na Kosovu i Metohiji žive u vanrednom stanju na duži rok, navodi se u saopštenju.

"Zbog toga, mi – društvo u celini, imamo obavezu da im pored političke, pružimo snažnu materijalnu i drugu

finansijsku podršku, kako bi u ovim, za njih neizvesnim vremenima bili spremni „da ostanu i opstanu“ na svojim vekovnim ognjištima. Mogu da misle o svemu, i oni i mi, ali o jednom – novom egzodusu srpskog naroda ne možemo i ne smememo da mislimo“, podvukao je Stefan Krkobabić.

"Jednom za svagda završili smo sa seobama! Crvene linije naše nacioonalne i državne politike su jasne,

definisao ih je predsednik Srbije Aleksandar Vučić“, istakao je Stefan Кrkobabić.

On je apostrofirao važnost mirnog rešenja problema i nastavka dijaloga, rekavši da da priznanje Kosova ne dolazi u obzir.

Srbija više nije „Čardak ni na nebu ni na zemlji“, Srbija više nije „Tamni vilajet“. Vreme je da izađemo i da se suočimo sa svojom sudbinom“, poručio je Stefan Кrkobabić.

(Beta, 02.02.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »