Kubanci po selima oko Pančeva, Kaluđerici,: U Ostružnici... Posle Rusa i Ukrajinaca u Srbiji je sve više žitelja i iz drugih zemalja: "Nizak standard, mirna narav"

Blic 15.02.2023
Kubanci po selima oko Pančeva, Kaluđerici,: U Ostružnici... Posle Rusa i Ukrajinaca u Srbiji je sve više žitelja i iz…

Posle "najezde" Rusa i Ukrajinaca, u Srbiju su počeli sve više da dolaze i žitelji drugih udaljenih krajeva sveta. Za razliku od pridošlica sa istoka, novi došljaci dolaze nam iz afričkih zemlja, sa Kube, iz Brazila... Ono po čemu se još razlikuju jeste i standard, a o čemu se vrlo lako može suditi imajući u vidu da ne zaklupljuju stanove po gradu, već uglavnom tragaju za kvadratima na širim obodima grada.

- Iskreno, ne malo, nego sam i više nego bio iznenađen kada sam u Ostužnici u gradskom autobusu video ljude iz Afrike. Njih dvoje, čini se vrlo mirne naravi, ušli su u autobus, nikoga ništa nisu pitali, izašli su kod Beogradskog sajma. U prvu ruku pomislio sam kako u Ostružnici imaju neke prijatelje ili poznanike, ali ne. Bili su oni u autobusu i naredni dan i svaki sledeći. Bili su oni podstanari u Ostružnici i svaki dan su išli na posao u grad - priča nam

Pročitajte još

Ključne reči

Komentari

Beograd, najnovije vesti »