Pešić i Mitrović za pobedu Zvezde u Ivanjici

Beta 25.02.2023

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas u Ivanjici ekipu Javora sa 2:0, u utakmici 23. kola Super lige Srbije.Strelci za crveno-bele bili su Aleksandar Pešić u 38. i Stefan Mitrović u 56. minutu, a oba pogotka kreirao je Aleksandar Katai.

Zvezda je upisala 20. pobedu u sezoni i prva je na tabeli sa 63 boda, odnosno ima 14 bodova više od drugoplasiranog Partizana koji će sutra dočekati Radnički 1923. Na drugoj strani, Javor je deseti sa 23 boda na svom kontu.

U prvom poluvremenu meča u Ivanjici bilo je prilika na obe strane, ali su crveno-beli na odmor otišli sa golom prednosti koji je postigao Pešić uz mnogo sreće.

Katai je u 38. minutu šutirao iz velike daljine, lopta je na putu ka golu pogodila u rame Pešića, prevarila golmana domaće ekipe i završila u mreži za vođstvo crveno-belih u Ivanjici.

Crveno-beli su prednost duplirali u 56. minutu golom Mitrovića, ali je ponovo veći deo posla odradio Katai. Prošao je po levoj strani i poslao loptu ka Mitroviću kojem nije bilo teško da sa desetak metara savlada Strahinju Manojlovića.

Fudbalere Crvene zvezde u narednom kolu Super lige Srbije očekuje "večiti" derbi sa Partizanom na stadionu "Rajko Mitić", dok će Javor gostovati Kolubari.

(Beta, 02.25.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Sport, najnovije vesti »