Sindikat Sloga podržao tužiteljke koje su istraživale korupciju u EPS-u

Beta 27.02.2023

Sindikat "Sloga" danas je saopštio da podržava tužiteljke Bojanu Savović i Jasminu Paunović u nastojanjima da se utvrdi istina o njihovom premeštaju sa rada na predmetu korupcije u Elektroprivredi Srbije (EPS).

"U ovom trenutku za sve nas građane Srbije, bez obzira na sindikalnu, političku ili bilo kakvu ideološku opredeljenost, važno je pružiti podršku tužiteljkama koje su suočene sa napadima na njihov rad i integritet", naveo je sindikat.

Tužiteljke Savović i Paunović zajedno su radile na predmetu malverzacija u EPS-u i dovele do hapšenja šest osoba osumnjičenih da su oštetili to javno preduzeće za 7,5 miliona dolara, nakon čega im je oduzet predmet i premeštene su iz Odeljenja za suzbijanje korupcije.

"Sloga" smatra da svaki radnik ima pravo na pošteno i dostojanstveno radno okruženje, bez obzira na profesiju.

"Svi radnici su važni za društvo, ali državne tužiteljke su posebno važne zbog njihove uloge u borbi protiv korupcije. Кorupcija je rak-rana društva i zato je borba protiv nje važna za državu, njen opstanak i narod u celini. Državne tužiteljke u ovoj borbi sprovode zakon i bore se protiv onih koji ga krše", ističe se u saopštenju sindikata.

Pozvani su članovi "Sloge" i građani Srbije da "podrže hrabre tužiteljke u njihovoj borbi i iznošenju istine" i da zajedno rade na izgradnji boljeg i pravednijeg društva bez korupcije.

"Nastavak ovakve prakse može imati negativan uticaj na ekonomiju zemlje, privredni rast i razvoj, a u krajnjem slučaju može izazvati ekonomski kolaps", ocenila je "Sloga" .

(Beta, 02.27.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »